Vrije tijd

Huub Wijfjes

Wetenschappelijk onderzoek, onderwijs, boeken schrijven, mediacommentaar geven… wil je dat allemaal goed doen, dan is de broodnodige ontspanning wezenlijk. Daarvoor zorgt bij mij altijd de muziek, vooral klassieke muziek. Mijn helden zijn Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart, Claude Debussy, Arvo Pärt en Philip Glass. Maar ik vind in elke periode wel parels en mijn smaak is breed. Ik houd bijvoorbeeld ook van jazz-muziek, pop en klezmer.

Ik ben vriend van een van de belangrijkste barokorkesten ter wereld: de Nederlandse Bachvereniging. Zij werken aan een fantastisch en ambitieus project om alle werken van Bach uit te voeren en online ter beschikking te stellen. Kijk eens hoe geweldig dat is bij: Allofbach.com

Iets hemels horen? Luister eens naar hoe Andreas Scholl het Cum Dederit uit Vivaldi’s Nisi Dominus zingt. Of hoe Marco Beasley het wonderschone La Bella Noeva live vertolkt.

Fysieke ontspanning biedt de edele tennissport.  Bij de oergezellige TV De Marsch kan ik alle spanningen vergeten, op de tennisbaan, maar ook bij al die gezellige leden. Van deze vereniging – een van de grootste in het noorden van ons land – ben ik ook nog voorzitter.